'Koeman ziet weer speler vertrekken: Barcelona bereikt akkoord met Club Brugge'

'Koeman ziet weer speler vertrekken: Barcelona bereikt akkoord met Club Brugge'

01-08-2021 13:12
27

Ronald Koeman neemt bij FC Barcelona afscheid van Álex Collado. De Spaanse vleugelaanvaller is hard op weg naar Club Brugge, zo melden Diario SPORT en Mundo Deportivo.

Collado was deze week met Barcelona in Duitsland, maar heeft het trainingskamp zondagochtend verlaten. Volgens Catalaanse media is de 22-jarige aanvaller na een knuffel van clubpresident Joan Laporta en technisch secretaris Ramon Planes in de auto gestapt naar België, waar hij gaat tekenen bij Club Brugge. De Belgische kampioen huurt hem tot het einde van het seizoen.

Collado was niet de favoriete speler van Koeman, die ook in de oefenwedstrijd van Barcelona tegen VfB Stuttgart (3-0) de voorkeur gaf aan het nieuwe toptalent Yusuf Demir. Door de tijdelijke overstap te maken naar Club Brugge, kiest Collado eieren voor zijn geld. De aanvaller, die twee competitiewedstrijden speelde voor Barça, hoopt in de toekomst alsnog door te breken in Camp Nou. Zijn contract loopt nog twee jaar door.

Het financieel geplaagde Barcelona heeft de laatste tijd al een groot aantal spelers van de loonlijst kunnen schrappen: Matheus Fernandes, Juan Miranda, Carles Aleña, Jean-Clair Todibo, Júnior Firpo en Francisco Trincão gingen Collado voor.