Slot wijzigt Feyenoord-basis voor ADO-thuis: Trauner debuteert, nieuwe rol Kökcü

01-08-2021 13:36 Laatste update: 14:31
119

Feyenoord begint zondagmiddag met Gernot Trauner als basisspeler aan de één-na-laatste oefenwedstrijd voor de Eredivisie-start. In De Kuip is ADO Den Haag de tegenstander.

Het is de eerste keer dat Trauner minuten maakt voor Feyenoord. De 29-jarige verdediger kwam deze week over van LASK Linz en moet samen met Marcos Senesi het hart van de Rotterdamse verdediging gaan vormen. In de ternauwernood gewonnen Conference League-return tegen FC Drita (3-2) liet gelegenheidsverdediger Leroy Fer een zwakke indruk achter.

Feyenoord-trainer Arne Slot laat verder doelman Ofir Marciano starten. Justin Bijlow zit niet bij de selectie en krijgt rust voor de duels met FC Lüzern. Omdat Fer doorschuift naar het middenveld, verliest Bryan Linssen zijn basisplaats en start Luis Sinisterra in de punt van de aanval. Orkun Kökcü komt vanaf links. Mark Diemers ontbreekt opnieuw in de wedstrijdselectie.

Feyenoord en ADO Den Haag spelen vanaf 14.30 uur vier keer dertig minuten.

De opstellingen

Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Kökcü; Jahanbakhsh, Til, Sinisterra.

ADO Den Haag: Koopmans; Kemper, Amofa, Asante, Meijers; Klas, Breinburg, Seedorf; Catic, Besuijen, Steijn.