Ten Hag incasseert tegenvaller: 'Heel vervelend, ik kan geen indicatie geven'

Ten Hag incasseert tegenvaller: 'Heel vervelend, ik kan geen indicatie geven'

01-08-2021 14:58
65

Een streep door de rekening voor Erik ten Hag: de trainer van Ajax kan in de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet beschikken over Mohammed Kudus. De twintigjarige middenvelder blijft kwakkelen.

Ajax speelt aanstaande zaterdag met PSV om de eerste prijs van het seizoen. Kudus is niet van de partij: de Ghanees kampt met een enkelblessure en trainde tijdens het trainingskamp in Oostenrijk de hele week apart van de groep. Volgens het Algemeen Dagblad lijkt Kudus ook de Eredivisie-start tegen NEC (14 augustus) onhaalbaar.

"Het is heel vervelend", zegt Ten Hag over Kudus, die het trainingskamp sleet op een fiets. "Ik verwacht dat deze week de walker eraf gaat. Dan gaan we verder kijken." Hoelang Kudus nog moet toekijken, is nog onduidelijk. "Ik kan geen indicatie geven. Het verleden heeft geleerd dat ik voorzichtig moet zijn."

Kudus zat vorig seizoen ook al geruime tijd in de Amsterdamse ziekenboeg. Ajax sloot zaterdag het trainingskamp in Oostenrijk af met een gelijkspel tegen RB Leipzig (1-1). Komende woensdag speelt de ploeg van Ten Hag in een met 25.000 supporters gevulde Johan Cruijff Arena tegen Leeds United.