Club Brugge doet het wéér in de slotfase: druiven zuur voor Nieuwkoop

Club Brugge doet het wéér in de slotfase: druiven zuur voor Nieuwkoop

01-08-2021 15:58
27

Het Nederlands getinte Club Brugge heeft op de valreep zijn eerste zege van het Jupiler Pro League-seizoen geboekt, terwijl de loodzware competitiestart nét te lang duurde voor Bart Nieuwkoop en Royale Union Saint-Gilloise. De regerend kampioen van België won vlak voor tijd bij de promovendus.

Club Brugge startte met Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost, die overigens alle drie gewisseld werden. Bij Union viel Nieuwkoop na een uur spelen in en ging Senne Lynen (ex-Telstar) na een uur juist naar de kant. De Brusselse promovendus had in de eerste speelronde voor een sensatie gezorgd door bij stadgenoot Anderlecht te winnen en leek ook tegen de titelhouder op weg naar een stunt.

Eduard Sobol besliste echter anders. De Oekraïense back was halverwege verrassend binnen de lijnen gekomen voor Dost, maar bewees uiteindelijk het gelijk van trainer Philippe Clement. In de slotfase – vlak nadat Blauw-Zwart aan een tegengoal van Dante Vanzeir was ontsnapt – nam Sobol een afgeslagen corner ineens op de slof. Doelman Anthony Moris verkeek zich op de volley van Sobol: 0-1.

De opluchting was groot bij Club Brugge, dat in de eerste speelronde pas na een kwartier (!) blessuretijd gelijkspeelde tegen KAS Eupen. De regerend kampioen behoort voorlopig tot de vier koplopers in de competitie. KV Kortrijk kan in zijn eentje op de eerste plek komen, als het zondagavond wint bij Royal Antwerp FC.