Feyenoord na 120 minuten voetbal in De Kuip niet voorbij ADO Den Haag

01-08-2021 17:03 Laatste update: 17:05
244

Feyenoord heeft zijn 'marathonwedstrijd' tegen ADO Den Haag van zondagmiddag gelijkgespeeld. De nummers vijf en achttien van het vorige Eredivisie-seizoen speelden vier keer dertig minuten in De Kuip: Róbert Bozeník leek Feyenoord in het derde kwart een overwinning te bezorgen, maar Yahya Boussakou had het laatste woord namens ADO.

Trainer Arne Slot liet aankoop Gernot Trauner zijn eerste officieuze minuten in het Feyenoord-shirt maken, zette Leroy Fer weer op het middenveld neer en startte zonder centrumspits: Alireza Jahanbakhsh en Luis Sinisterra stonden aan het front, met Jens Toornstra, Guus Til en Orkun Kökcü in hun rug.

In de eerste zestig minuten van de wedstrijd gebeurde niet veel: Bozeník kreeg een opgelegde kans op de openingstreffer, maar trof de lat. Luuk Koopmans moest verder nog een inzet van Christian Conteh pareren, maar verder kwam ADO, zonder buitensporig veel moeite, de eerste helft schadevrij door. Aan het einde van het derde kwart werd de ban alsnog gebroken: Feyenoord kreeg een gemakkelijk gegeven strafschop mee na een duik van Marouan Azarkan en Bozeník zorgde voor de 1-0.

Dat leek voldoende voor Feyenoord, maar ADO toonde veerkracht. Boussakou kwam een kwartier voor tijd oog in oog met de ingevallen doelman Thijs Jansen, die twijfelend van zijn lijn kwam en gepasseerd werd: 1-1. Dylan Vente trof de paal nog met een schot vanuit de tweede lijn, maar een winnaar kwam er niet meer na 120 minuten voetbal.

ADO kan nu toewerken naar zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong Ajax, Feyenoord treedt donderdag aan tegen het Zwitserse Luzern. Of Conteh en Antoni Milambo er dan bij zijn, is nog even afwachten: de twee vielen zondag geblesseerd uit.