'Van de Beek maakt met transformatie indruk op spelers Manchester United'

'Van de Beek maakt met transformatie indruk op spelers Manchester United'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 18:56zo 01-08-2021 om 18:56

Donny van de Beek viel tegen in zijn debuutseizoen voor Manchester United, maar is vastberaden om alsnog te slagen op Old Trafford. De Oranje-international heeft een transformatie ondergaan en weet zich gesteund door zijn medespelers, aldus The Athletic.

Het Engelse medium duikt zondag in de actuele situatie van Van de Beek. De 24-jarige middenvelder maakte voor bijna 40 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United, maar speelde een bijrol en kwam niet verder dan vier basisplaatsen in de Premier League. Als klap op de vuurpijl haakte hij met een blessure af voor het EK met het Nederlands elftal.

En dus moest het anders: Van de Beek dook het krachthonk in, won aan spierkracht en is een speler geworden die wél kan wedijveren in de fysiek zware Premier League, schrijft The Athletic. Ook zijn teamgenoten bij Manchester United zijn onder de indruk van de transformatie. Van de Beek is volgens een anonieme bron 'met honger en vuur' teruggekeerd deze zomer.

'Don't stretch that armband', tweette aanvoerder Harry Maguire deze week al bij de aanblik van de bredere Van de Beek, die de aanvoerdersband droeg in de oefenwedstrijd tegen Brentford (2-2) De hoofdrolspeler heeft volgens The Athletic absoluut geen plannen om Manchester United te verlaten. Ook de club werkt bij voorbaat niet mee aan een vertrek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Van de Beek alsnog een Premier League-hit?

Ja
60%
Nee
40%
(5206 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws