Kraay schudt het hoofd na Advocaat-nieuws: Dit had hij echt niet moeten doen

Kraay schudt het hoofd na Advocaat-nieuws: "Dit had hij echt niet moeten doen"

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 19:13zo 01-08-2021 om 19:13

Hans Kraay jr. kan Dick Advocaat niet volgen. Zaterdag werd bekend dat de 73-jarige trainer aan de slag gaat als bondscoach van Irak, tot verbazing van het ESPN-gezicht.

Kraay reageerde zondag in de rust van Feyenoord - ADO Den Haag kort op het merkwaardige nieuws. "Ik ben iemand die iedereen het allerbeste gunt", begint Kraay bij ESPN. "En als je 73 bent en je wil nog doorgaan, dan moet je dat doen. Als Marokko komt, ik gun het je, Turkije nog een keer misschien... Maar dit moet je niet willen."

"Irak, daar is het echt slecht gesteld, hè". vervolgt Kraay hoofdschuddend. "Mensen die onder erbarmelijke omstandigheden leven, homo's worden daar geloof ik totaal niet geaccepteerd. Dat is toch 1812?! En als je een wedstrijd gaat kijken van een ploeg, dan moet je in een gepantserde wagen... Dit had hij echt niet moeten doen."

Advocaat stopte na zijn vertrek bij Feyenoord als clubtrainer, maar voor een land hield hij de deur op een kier. Hij moet Irak naar het WK van 2022 in Qatar leiden. Advocaat blijft in Nederland wonen en is naar eigen zeggen acht dagen per maand bezig met de nationale ploeg van Irak. Cor Pot en Zeljko Petrovic gaan mee als assistenten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws