Telegraaf: neergeschoten man blijkt door Ajax opgeleide voetballer Jergé Hoefdraad

Telegraaf: neergeschoten man blijkt door Ajax opgeleide voetballer Jergé Hoefdraad

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 19:38zo 01-08-2021 om 19:38

De 35-jarige man die zondagochtend zwaargewond raakte bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost, is voetballer Jergé Hoefdraad. Dat meldt De Telegraaf. De oud-speler van Ajax, RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en SC Cambuur ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Hoefdraad was gestopt als voetballer, maar werd door vrienden overgehaald om vanaf komend seizoen aan te sluiten bij de Amsterdamse amateurclub De Volewijckers. In de nacht van zaterdag op zondag werd hij neergeschoten. Hoefdraad werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij volgens De Telegraaf een 'heel gecompliceerde operatie' onderging. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie laat weten dat de situatie 'onveranderd kritiek' is.

Het ging zondag rond 6.00 uur mis bij een feest in een bedrijfspand. Hoefdraad zou een vechtpartij hebben willen stoppen. De vermeende schutter is nog voortvluchtig. De politie vraagt getuigen zich te melden. "Er waren daar op dat moment veel mensen, dus wellicht zijn er meerderen die iets hebben gezien, of zelfs hebben gefilmd. Naar die beelden zijn we dus op zoek", aldus een woordvoerder.

Hoefdraad speelde in de jeugd van Ajax met onder meer Ryan Babel en Urby Emanuelson. In 2004 maakte hij zijn profdebuut bij RKC Waalwijk, gevolgd door periodes bij Almere City, Telstar en SC Cambuur. Hij speelde 241 wedstrijden in de Eerste Divisie en acht in de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Jerge Hoefdraad

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws