'Huur zonder optie tot koop: Bayern München laat Zirkzee naar België gaan'

'Huur zonder optie tot koop: Bayern München laat Zirkzee naar België gaan'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 20:46zo 01-08-2021 om 20:46

Joshua Zirkzee lijkt op weg naar België. Anderlecht boekt progressie met Bayern München inzake een huurperiode van de twintigjarige aanvaller uit Schiedam.

Een snelle transfer leek niet aan de orde, maar zondag kwamen de onderhandelingen tussen Anderlecht en Bayern München in een stroomversnelling, meldt Het Laatste Nieuws. Zirkzee heeft daar mogelijk zelf invloed op gehad: de aanvaller wil 'zeer graag' naar de recordkampioen van België.

Anderlecht gaat Zirkzee waarschijnlijk voor één seizoen huren van Bayern, zonder optie tot koop. Het is de bedoeling dat de transfer in de komende dagen wordt afgerond.

Zirkzee heeft door de aanwezigheid van Robert Lewandowski en Eric Maxim Choupo-Moting geen uitzicht op een vaste plek in de hoofdmacht van Bayern München. Sportief directeur Hasan Salihamidzic sprak dit weekend wel zijn vertrouwen uit. "Hij gaat een gigantische carrière tegemoet", liet hij optekenen door BILD.

Dat verklaart mogelijk ook het standpunt van Bayern om géén optie tot koop toe te staan. Zirkzee werd ook begeerd door Hellas Verona. De voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord beleefde afgelopen seizoen een weinig succesvolle huurperiode bij Parma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws