Surinaamse voetbalbond verklaart opmerkelijk Gorré-ontslag: 'Salaris in valuta'

Surinaamse voetbalbond verklaart opmerkelijk Gorré-ontslag: 'Salaris in valuta'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 22:28zo 01-08-2021 om 22:28

De Surinaamse voetbalbond heeft tekst en uitleg gegeven over het ontslag van Dean Gorré als bondscoach van de Natio. In een officieel statement stond alleen dat 'moverende redenen' ten grondslag lagen aan de beslissing, maar ondervoorzitter Dayansankar Mathoera vertelt meer.

Suriname zette met behulp van veel spelers die hun roots in het land hadden liggen en in de Eredivisie spelen de weg naar het WK van 2022 in Qatar in. Dat dat toernooi niet is gehaald, is Gorré duur komen te staan. "Onder hem zijn we twee WK-voorrondes niet verder gekomen dan de eerste ronde", zegt Mathoera tegen het Surinaamse De Ware Tijd.

Toch speelde er meer. "Dean's inzichten met betrekking tot technisch voetbal stroken niet met de visie van de technisch directeur van de SVB en andere deskundigen. Daarnaast heeft het geen zin om de salarissen door te blijven betalen, omdat er voorlopig niets op het programma staat. En de salarissen zijn in valuta natuurlijk."

Ook laat Mathoera doorschemeren dat spelers niet tevreden zouden zijn geweest over Gorré en dat dat ook een reden was om de trainer te ontslaan. Suriname kwam op de afgelopen Gold Cup met spelers als Ridgeciano Haps, Damil Dankerlui, Sean Klaiber, Ryan Donk en Warner Hahn niet door de groepsfase.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Suriname

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws