NEC moet financieel risico nemen: 'Anders misschien onoverkomelijke problemen'

NEC moet financieel risico nemen: 'Anders misschien onoverkomelijke problemen'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 23:02zo 01-08-2021 om 23:02

NEC neemt dit seizoen een financieel risico om in de Eredivisie te kunnen blijven. De Nijmegenaren promoveerden vorig seizoen als nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie en algemeen directeur Wilco van Schaik vindt het belangrijk om daar op te blijven wijzen.

Volgens hem betekent dat dat NEC niet zomaar zal handhaven en dus worden er risico's genomen. "We moesten meer budget creëren, anders heb je te weinig kwaliteit, dreigt directe degradatie en staat de continuïteit van de club op het spel", zegt hij tegen Voetbal International. "De inkomsten moeten dat dekken, maar dat proces loopt langzamer dan een spelersbudget verhogen. Vandaar dat de kosten hier voor de baten uitgaan."

Degraderen is een absoluut doemscenario voor de Nijmegenaren. "Dat mag in ieder geval niet zo snel gebeuren", laat Van Schaik optekenen. "Als we op korte termijn opnieuw degraderen, komen we in heel grote, misschien wel onoverkomelijke problemen. We moeten een elftal krijgen dat in het eerste jaar kan overleven. Vier jaar in de Keuken Kampioen Divisie hebben heel veel pijn gedaan en schade aangericht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws