Breaking news

LIVE: PSV met Doan en Thomas in de basis begonnen aan uitwedstrijd tegen GAE

Verenigde Staten wint Gold Cup ten koste van Mexico, persoonlijk drama Álvarez

Verenigde Staten wint Gold Cup ten koste van Mexico, persoonlijk drama Álvarez

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 06:48ma 02-08-2021 om 06:48

De 26ste editie van de Gold Cup is een prooi geworden voor de Verenigde Staten. Miles Robinson, een 24-jarige verdediger van Atlanta United, tekende diep in de verlenging voor het enige doelpunt tegen Mexico. Ajacied Edson Álvarez werd de schlemiel.

In het Allegiant Stadium in Paradise (Nevada) zagen 61.000 toeschouwers hoe aartsrivalen Amerika en Mexico elkaar lange tijd in evenwicht hielden. In de 117e minuut was het uiteindelijk raak. Álvarez veroorzaakte een vrije trap, kreeg geel en verloor vervolgens Robinson uit het oog: 1-0.

Álvarez deed op het middenveld de hele wedstrijd mee. PSV'er Érick Gutiérrez viel na 76 minuten in bij titelverdediger Mexico. Het is de zevende keer dat de Amerika de Gold Cup wint. Mexico is nog recordhouder met acht eindzeges. Aan het toernooi nemen landen uit Noord- en Centraal-Amerika en het Caribisch gebied deel.

Álvarez en Gutiérrez gaan nu op vakantie en melden zich daarna bij Ajax en PSV. De twee Nederlandse topclubs bereiden zich al ruim een maand voor op het nieuwe seizoen. Ajax begint de Eredivisie op 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen NEC, PSV opent tegen Heracles Almelo. Aanstaande zaterdag strijden Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws