'Miljoenentransfer Bizot heeft mogelijk gevolgen voor Sparta én NAC Breda'

'Miljoenentransfer Bizot heeft mogelijk gevolgen voor Sparta én NAC Breda'

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 08:47ma 02-08-2021 om 08:47

De aanstaande miljoenentransfer van Marco Bizot naar Stade Brest heeft mogelijk gevolgen voor Maduka Okoye en Nick Olij. De keepers van respectievelijk Sparta en NAC Breda worden in verband gebracht met een overstap.

AZ ontvangt ongeveer vijf miljoen euro voor Bizot, waardoor de Alkmaarse club budget heeft om een gedegen vervanger aan te trekken. Sparta-doelman Okoye zou bovenaan het verlanglijstje staan, al ontkent technisch directeur Henk van Stee dat AZ zich al op Het Kasteel heeft gemeld.

Als Okoye naar AZ gaat, moet Olij (foto) de nieuwe keeper van Sparta worden. Volgens BN DeStem is het niet de vraag óf, maar wannéér de Rotterdamse clubs zich in Breda meldt. De contacten zijn er al: in de zomer van 2020 sprak Sparta met Olij en zijn zaakwaarnemer.

Niet lang na die gesprekken tekende Olij een verbeterd NAC-contract. Hij ligt nog drie jaar vast in het Rat Verlegh Stadion. Onduidelijk is hoeveel hij moet kosten. Vorige week blonk Olij nog uit in de gewonnen oefenwedstrijd van NAC tegen Sparta (2-1).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws