Breaking news

LIVE: Schmidt wisselt opnieuw door bij aanvang tweede helft tegen Go Ahead

'Irak is onrustig, maar ik vind het mooi dat Advocaat zijn kennis wil overbrengen'

'Irak is onrustig, maar ik vind het mooi dat Advocaat zijn kennis wil overbrengen'

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 09:22ma 02-08-2021 om 09:22

Het is verrassend, maar 'ook heel mooi' dat Dick Advocaat aan de slag gaat als bondscoach van Irak. Dat stelt Sinan Can, die als programmamaker regelmatig het Aziatische land heeft bezocht en een ander geluid laat horen.

Can werd zaterdag aangenaam verrast door het nieuws dat Advocaat gaat proberen Irak naar het volgende WK te leiden. "Irak is een land met veel onrust, oorlog en conflicten, al jarenlang. Voetbal is overal een populaire sport, maar in Irak heel erg", begint Can bij De Oranjezomer.

"Dat zag je terug in 2007 toen zij de Asia Cup wonnen. Wat dat allemaal losmaakte in dat land… Er was toen ontzettend veel geweld, veel aanslagen. Na de winst was er even drie dagen geen gedoe. Iedereen was aan het feesten en dacht: we leggen even de wapens neer, we gaan dit met elkaar vieren."

"Ik vind het wel mooi dat zo'n ervaren voetbalman als Advocaat zijn kennis wil overbrengen in zo'n land. Hopelijk brengt het ontzettend veel vreugde met zich mee", aldus Can, die eraan toevoegt dat het nog altijd onrustig is in Irak. "Het is gewoon heel onveilig. Ook ik vind dit verrassend."

Advocaat zal niet daadwerkelijk in Irak aan het werk gaan. Het Aziatische land speelt zijn interlands in Qatar en de 73-jarige Hagenaar blijft in Nederland wonen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws