Wijnaldum klimt in de pen na verloren PSG-debuut: 'Daar ben ik wél blij mee'

Wijnaldum klimt in de pen na verloren PSG-debuut: 'Daar ben ik wél blij mee'

02-08-2021 10:08
30

Georginio Wijnaldum heeft op Instagram gereageerd op zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Paris Saint-Germain. De middenvelder, die deze zomer transfervrij overkwam van Liverpool, verloor met zijn ploeg in de finale van de Trophée des Champions met 1-0 van Lille OSC.

Twintig minuten voor tijd stuurde trainer Mauricio Pochettino zijn nieuwste aanwinst uit Nederland de wei in. Op dat moment stond het al 1-0 voor Lille door een kanonskogel van Xeka vlak voor rust en in de tijd die Wijnaldum restte kwam geen verandering meer in die stand. Daardoor stond Sven Botman, en niet Wijnaldum, na afloop met de beker in handen.

Toch haalde de Rotterdammer de positieve punten uit de wedstrijd. 'Dit was een teleurstellend resultaat', zo schrijft hij op zijn sociale kanalen, 'maar ik ben wel blij dat ik mijn eerste minuten voor mijn nieuwe team heb kunnen maken.'

De 30-jarige middenvelder gaat in Parijs voor zijn vijfde club spelen. Na doorgebroken te zijn bij Feyenoord haalde PSV hem naar het Philips Stadion, waar hij in het kampioensseizoen 2014/2015 een transfer naar Newcastle United verdiende. In de Premier League ging het snel, want Liverpool nam hem al na één seizoen oer. Wijnaldum speelde vijf seizoenen voor The Reds.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gini Wijnaldum (@gwijnaldum)