Breaking news

LIVE: PSV met Doan en Thomas in de basis begonnen aan uitwedstrijd tegen GAE

Almere City verrast: voorganger Verbeek vertrekt om 'persoonlijke redenen'

Almere City verrast: voorganger Verbeek vertrekt om 'persoonlijke redenen'

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 15:15ma 02-08-2021 om 15:15

Jeroen Rijsdijk is per direct vertrokken bij Almere City, tot grote verrassing van zijn werkgever. De 44-jarige Rotterdammer doet dit vanwege 'persoonlijke redenen', laat Almere City weten.

Rijsdijk fungeerde vorig seizoen als assistent van trainer Ole Tobiasen en nam op interimbasis het stokje over, toen de Deen in maart werd ontslagen. Almere City stelde alles in het werk om voor het eerst in zijn clubgeschiedenis naar de Eredivisie te promoveren, maar die missie mislukte: in de eerste ronde van de play-offs ging het mis tegen NEC.

Komend seizoen zou hij de nieuwe trainer Gertjan Verbeek gaan assisteren, maar Rijsdijk heeft dus gekozen voor een vertrek. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat een andere uitdaging beter past bij het realiseren van mijn ambities", laat hij weten. Dit besluit kwam als een verrassing voor technisch manager Teun Jacobs. "Jeroen heeft tot op de dag van vandaag uitstekend gefunctioneerd bij onze club. Wij zijn dan ook verrast door zijn beslissing om te stoppen, maar hebben besloten om zijn wens te respecteren."

Almere City gaat nu op zoek naar een opvolger voor Rijsdijk. Tim Bakens blijft aan als assistent van Verbeek, die in een eerder stadium Gerald Sibon op het oog had: de oud-spits zou echter gekozen hebben voor een functie bij Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws