Voorlopig geen volle bak in Nederland, Twente spreekt van 'zware teleurstelling'

Voorlopig geen volle bak in Nederland, Twente spreekt van 'zware teleurstelling'

02-08-2021 16:42 Laatste update: 16:57
124

De stadions zullen nog niet volstromen tijdens de eerste weken van het nieuwe Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Tot 1 september mogen de clubs maximaal twee-derde van hun stadioncapaciteit benutten.

Dat heeft het kabinet maandag besloten, op advies van het Outbreak Management Team. Eéndaagse evenementen zijn volgens de huidige coronamaatregelen nog wel toegestaan: voor voetbalwedstrijden geldt echter een maximum van 67 procent van de totale stadioncapaciteit. Bezoekers moeten bovendien bij binnenkomst kunnen bewijzen dat ze getest of gevaccineerd zijn.

FC Twente heeft via de officiële kanalen gereageerd op het nieuws: de Tukkers kunnen op 22 augustus niet in een volle Grolsch Veste tegen Ajax spelen en balen daar stevig van. 'De nieuwe maatregelen van het kabinet zijn een zware teleurstelling', klinkt het. 'Op basis van de fieldlabresultaten (de experimenten met publiek in het voorbije voorjaar, red.) is gebleken dat wedstrijden veilig kunnen worden georganiseerd. Ook uit recent georganiseerde wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) blijkt dat het voetbal haar zaken goed op orde heeft.' De losse verkoop voor die wedstrijd wordt per direct verstopt én er worden geen seizoenkaarten verkocht.

De bal gaat op vrijdag 6 augustus weer rollen in Nederland: dan worden om 20.00 uur de eerste vijf wedstrijden van het openingsweekend van de Keuken Kampioen Divisie afgetrapt. Op vrijdag 13 augustus begint de Eredivisie, met de wedstrijd Go Ahead Eagles-sc Heerenveen.