'Benzema wil Real niet tot last zijn en schrapt jaar van contractaanbieding'

'Benzema wil Real niet tot last zijn en schrapt jaar van contractaanbieding'

02-08-2021 18:28
25

Karim Benzema gaat zijn contract bij Real Madrid verlengen tot medio 2023. Een voorstel om tot de zomer van 2024 bij te tekenen sloeg de 33-jarige Fransman opvallend genoeg zelf af, meldt ABC.

Volgens de Spaanse krant wil Benzema de Koninklijke absoluut niet tot last zijn in de toekomst. De aanvaller heeft laten weten dat hij wil vertrekken, zodra hij merkt dat hij het gewenste niveau bij Real Madrid niet meer kan halen. Dat kan mogelijk ook vóór 2023 zijn. Daarnaast stemt Benzema in met een salarisverlaging van tien procent in zijn eerste jaar om de club door de coronacrisis te helpen. Een jaar later ziet hij zijn inkomen weer stijgen met vijftien procent.

Hoewel hij de optie om eerder te vertrekken open houdt, is Benzema in principe niet van plan om er eerder de brui aan te geven in het Estadio Santiago Bernabéu. ABC meldt dat hij ook Kylian Mbappé warm probeert te maken voor een overstap naar Real. De twee kunnen goed opschieten bij het Franse team en zouden dan nog minimaal één seizoen kunnen samenspelen. Het contract van Mbappé bij Paris Saint-Germain loopt medio 2022 af.

Benzema is al sinds 2009 actief bij Real Madrid. Hij is de buitenlander met de meeste duels ooit voor de Spaanse topclub met 559.