Telegraaf: Bizot 'fluitend' door de keuring, vijf miljoen euro voor AZ

Telegraaf: Bizot 'fluitend' door de keuring, vijf miljoen euro voor AZ

02-08-2021 20:36
123

Marco Bizot heeft zijn transfer naar het Franse Stade Brest te pakken. De doelman gaat volgens De Telegraaf voor drie seizoenen tekenen in Bretagne en levert AZ ook een zakcentje op.

Bizot zag recent al transfers naar Atlético Madrid en Olympiakos Piraeus afketsen, maar kreeg alsnog de kans op een buitenlands avontuur, meldde VoetbalPrimeur zaterdag. De dertigjarige sluitpost uit Hoorn heeft zijn medische keuring inmiddels 'fluitend' doorstaan en zal dinsdag gepresenteerd worden door zijn nieuwe club. Hoewel hij nog maar één contractjaar over had in Alkmaar, kan AZ naar verwachting toch nog vijf miljoen euro bijschrijven, bericht De Telegraaf.

AZ cashte eerder deze zomer al voor Calvin Stengs (OGC Nice) en zal binnenkort ook Myron Boadu (AS Monaco) uitzwaaien. Een transfer van Teun Koopmeiners hangt ook in de lucht: de linkspoot wordt gevolgd door Stade Rennes, al heeft hij ook een aantal Italiaanse ijzers in het vuur.

Of AZ nog op zoek gaat naar een opvolger voor Bizot, moet nog blijken. De club nam onlangs afscheid van Jasper Schendelaar (PEC Zwolle) en Rody de Boer (Roda JC) en heeft Hobie Verhulst, Beau Reus en Mees Bakker nog in de gelederen.