Bizot is clubs alvast voor en bevestigt vertrek bij AZ na vier seizoenen

Bizot is clubs alvast voor en bevestigt vertrek bij AZ na vier seizoenen

03-08-2021 20:33
38

AZ moet na vier seizoenen op zoek naar een nieuwe eerste keeper. Marco Bizot heeft de Alkmaarders verruild voor het Franse Stade Brest: de doelman is beide clubs voor geweest en heeft de deal alvast bevestigd via Instagram.

'Vandaag (dinsdag, red.) begint er een nieuw avontuur voor mij en mijn gezin in Frankrijk', bevestigt Bizot. De doelman neemt afscheid van de AZ-fans. 'Afgelopen vier jaar heb ik me als een van jullie gevoeld. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de bijzondere momenten die jullie mij gegeven hebben in mijn AZ tijd.'

De dertigjarige doelman uit Hoorn kwam in 2017 over van KRC Genk, keepte 164 officiële wedstrijden namens AZ en groeide uit tot Oranje-international. Bizot zag eerder transfers naar Atlético Madrid en Olympiakos Piraeus afketsen, maar heeft nu alsnog zijn gewenste transfer te pakken. Zijn contract bij AZ liep nog één jaar door, maar de Alkmaarders incasseren naar verluidt alsnog vijf miljoen euro.

De spelers van AZ weten de Franse competitie sowieso goed te vinden. Calvin Stengs vertrok eerder deze zomer naar OGC Nice en Myron Boadu is onderweg naar AS Monaco.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marco Bizot (@marcobizot)