'Barcelona moet aan drie eisen voldoen voordat Messi contract kan tekenen'

'Barcelona moet aan drie eisen voldoen voordat Messi contract kan tekenen'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 07:17di 03-08-2021 om 07:17

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 10:31di 03-08-2021 om 10:31

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta was maandag nogmaals hoopvol over de toekomst van Lionel Messi, maar een nieuw contract heeft de nodige voeten in de aarde. De doorgaans goed ingevoerde Spaanse journalist Gerard Romero legt uit aan welke drie eisen de Catalanen moeten voldoen.

Volgens Romero moet Barcelona allereerst Martin Braithwaite zien te verkopen. De transfersom moet bovendien minimaal vijftien miljoen euro bedragen, zodat er flink wat geld binnenstroomt in Camp Nou. West Ham United lijkt aan die vraagprijs te willen voldoen, maar moet er nog wel zien uit te komen met de Deense aanvaller, die nog niet overtuigd zou zijn van het Londense aanbod.

Daarnaast moet Barça zowel Miralem Pjanic als Samuel Umtiti zien te slijten, al dan niet transfervrij. Mocht het duo niet vertrekken, dan moeten ze op zijn minst salaris inleveren. Dat laatste geldt sowieso voor de vier aanvoerders, waaronder Gerard Piqué. De ervaren verdediger heeft reeds ingestemd. Nu moet Laporta ook Jordi Alba, Sergio Busquets en Sergi Roberto overtuigen van de noodzaak.

Als de Catalanen aan de drie eisen voldoen, dan moet dat volgens Romero genoeg zijn om Messi te behouden. La Liga-baas Javier Tebas legde eerder al uit dat Barcelona van elke vier euro die het bespaart er één mag uitgeven. 

"Elke nacht heb ik schitterende dromen over Messi, ik hoop dat deze dromen blijven komen. We werken aan zijn deal. Het is nog niet volledig opgelost, maar we boeken progressie", zei Laporta maandag over de Argentijnse ster.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws