PSV-lof voor Schmidt: 'Degenen die hem kennen weten hoe geweldig hij is'

PSV-lof voor Schmidt: 'Degenen die hem kennen weten hoe geweldig hij is'

03-08-2021 10:52
129

André Ramalho is PSV-trainer Roger Schmidt bijzonder dankbaar. De Braziliaan kwam op voorspraak van Schmidt naar Eindhoven en hij is blij dat hij weer onder de veeleisende oefenmeester mag spelen.

Als de stopper gevraagd wordt naar de kwaliteiten van Schmidt, is hij lovend. "Ik ben hem erg dankbaar voor de jaren die we samen hebben gewerkt", zegt Ramalho tegen RTL7. "Ik denk dat degenen die hem kennen weten wat voor geweldige coach en persoon hij is. Hij heeft altijd een duidelijk idee van wat hij wil, overal waar hij trainer is geweest."

Dat betekent dat ook de Braziliaan veel taken krijgt. "Dat is prima. Hij heeft me binnengebracht als ervaren speler dus dat moet ik ook overbrengen op het veld. Praten met mijn medespelers en gedisciplineerd zijn. We spelen op de manier zoals hij dat wil en dat is heel agressief en aanvallend voetbal. Dat ging bij elk team dat hij trainde zo en dat willen we hier ook."

Ramalho werd deze zomer overgenomen van Red Bull Salzburg en maakte in zijn eerste wedstrijden voor PSV veel indruk. Samen met Olivier Boscagli werd het centrum van de defensie bestierd, maar in de eerste wedstrijd tegen Midtjylland krijgt hij een nieuwe verdedigingspartner. De Fransman is namelijk geschorst en wordt waarschijnlijk vervangen door Nick Viergever.