Overmars neemt gas terug bij Ajax: 'Keepers van 15 miljoen euro op ons lijstje'

Overmars neemt gas terug bij Ajax: 'Keepers van 15 miljoen euro op ons lijstje'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 11:48di 03-08-2021 om 11:48

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 12:03di 03-08-2021 om 12:03

Het is 'heel rustig' op de markt, concludeert Marc Overmars een kleine maand voor het verstrijken van de transferdeadline. Het zorgt ervoor dat ook de Ajax-directeur soms ook andere keuzes maakt.

"Je merkt dat het heel rustig is", zegt Overmars in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Het zal eind augustus wel losbarsten. Je ziet wel bijvoorbeeld de verwachte transfers bij PSV, zoals Donyell Malen, of mogelijk binnenkort Denzel Dumfries. Maar verder zie je gewoon dat clubs veel selectiever worden. Clubs gaan fatsoenlijk en langer nadenken: waar gaan we voor?"

In het voetbal ging jarenlang te veel geld rond, vindt Overmars. "Vooral in de Engelse markt, waardoor er maar allerlei spelers werden aangetrokken. Dat het nu anders gaat is niet verkeerd, ook in het leven niet. Door een crisis ga je dingen toch anders afwegen. Iedereen merkt het, mensen gaan keuzes maken. Dat is ook bij clubs zo. En dat heeft natuurlijk ook voor ons gevolgen."

Overmars gaf deze zomer alleen geld uit aan Steven Berghuis (maximaal 6,5 miljoen) en Jay Gorter (1 miljoen). Remko Pasveer kwam transfervrij over van Vitesse. "We hadden ook keepers van vijftien miljoen euro op ons lijstje staan. We zijn voor Remko Pasveer gegaan. Hem vind ik al jaren een heel stabiele keeper."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws