Onrust rond aanvoerdersband Heerenveen: Jansen ontkent, wordt beticht van leugen

Onrust rond aanvoerdersband Heerenveen: Jansen ontkent, wordt beticht van leugen

03-08-2021 12:44 Laatste update: 12:57
55

Het is de vraag met welke aanvoerder sc Heerenveen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begint. Johnny Jansen, trainer van de Friese club, ontkent dat er onrust is ontstaan rond de band.

Henk Veerman was afgelopen seizoen aanvoerder van Heerenveen, maar lijkt er geen trek meer in te hebben. Dat wordt ontkend door Jansen. "Dat is niet waar. We hebben nog geen beslissing genomen over wie de uiteindelijke captain wordt. We hebben er als staf over gesproken en dat zal deze week duidelijk worden", zegt de Heerenveen-coach in de SportCast van Omrop Fryslân.

Heerenveen-watcher Roelof de Vries gelooft Jansen niet. "Ik ben bang dat Johnny liegt. Ik weet zeker dat Henk Veerman zei dat hij dat niet wilde." De Vries weet wie de grootste kanshebber is om Veerman op te volgen. "Erwin Mulder, als hij eerste keeper wordt."

"Na het seizoen heb ik bij de trainer aangegeven dat hij misschien beter op zoek kon naar een ander", liet Veerman begin juli weten aan Voetbal International. "Het was vorig seizoen gewoon niet goed. Vervolgens heb ik tegen de trainer gezegd: als jij het gevoel hebt dat dat aan de aanvoerder ligt, dan staat het je vrij een ander te kiezen. Zodoende heb ik gezegd dat ik de band graag overgeef."