'Roma hervat jacht op Koopmeiners en hoort hoge vraagprijs van AZ'

'Roma hervat jacht op Koopmeiners en hoort hoge vraagprijs van AZ'

03-08-2021 14:15
135

AS Roma is toch weer in de markt voor Teun Koopmeiners. De captain van AZ was uit beeld verdwenen toen trainer José Mourinho aangaf liever voor Granit Xhaka te willen gaan, maar de Zwitser zal geen transfer gaan maken. De Alkmaarders hebben ondertussen hun vraagprijs doorgegeven.

Door de halsstarrige houding van Arsenal kan Xhaka niet naar Rome vertrekken en dat maakt dat de Giallorossi hun oog weer hebben laten vallen op Koopmeiners. Dat schrijft de Corriere dello Sport. De zaakwaarnemer van de middenvelder van AZ had al een tijdje niets meer van Roma gehoord, maar zal waarschijnlijk spoedig weer in onderhandeling treden.

De Italiaianse krant weet dat AZ zestien miljoen euro plus twee miljoen aan bonussen wil ontvangen. Op dat bedrag heeft Atalanta zich al stukgebeten, want zij wilden niet verder gaan dan vijftien miljoen euro. La Dea wacht nu af tot de verkoop van Cristian Ronero aan Tottenham Hotspur is afgerond en ze vijftig miljoen euro extra te besteden hebben.

Het voordeel van Atalanta ten opzichte van Roma is dat de club van trainer Gian Piero Gasperini in de Champions League zal spelen. Roma moet het doen met een plekje in de Conference League en dus hopen ze Koopmeiners snel te kunnen overtuigen voordat Atalanta met meer financiële stootkracht terugkeert in de transferstrijd.