'Hoef niet per se terug naar Eredivisie, ga net zo graag naar andere competitie'

'Hoef niet per se terug naar Eredivisie, ga net zo graag naar andere competitie'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 14:00wo 04-08-2021 om 14:00

Lars Kramer is sinds dit seizoen met Viborg FF actief op het hoogste niveau van Denemarken. De 22-jarige verdediger is sterk begonnen aan de nieuwe voetbaljaargang. VoetbalPrimeur sprak met Kramer over zijn verleden bij FC Groningen, zijn tijd in Denemarken en een mogelijke terugkeer naar de Eredivisie.

Kramer heeft tussen 2010 en 2016 in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld. Na een tussenstop bij NEC tekende hij in de zomer van 2017 een contract bij FC Groningen. Daar kwam hij tot één wedstrijd in de hoofdmacht, waarna hij twee jaar later naar Viborg vertrok. In Denemarken groeide Kramer al snel uit tot een vaste waarde en sinds dit seizoen speelt hij met de club op het hoogste niveau. De 22-jarige stopper denkt te weten waarom hij bij Groningen niet veel speeltijd kreeg, in tegenstelling tot zijn huidige situatie. "Ik was toen erg jong", stelt hij. "Voor een coach is het een stap om een centrale verdediger van die leeftijd in te zetten."

Achteraf heeft zijn vertrek bij Groningen niet slecht uitgepakt voor Kramer. "Het was erg leerzaam om op jonge leeftijd naar het buitenland te vertrekken. Vergeleken met toen ben ik ontzettend veel vooruit gegaan. Ik heb nu veel meer ervaring: nu zit ik bijna op de zeventig wedstrijden in het betaalde voetbal. Ik weet zeker dat ik nu klaar zou zijn voor een club zoals Groningen."

Bij Viborg zit Kramer op zijn plek. "Ik heb het erg naar mijn zin hier. We wonnen vorig seizoen veel wedstrijden, dus dan is de sfeer rondom de club top", blikt hij kort terug op het kampioensjaar van Viborg. In het nieuwe seizoen boekt de club uit het noorden van Denemarken ook goede resultaten. Zo gingen Kramer en co. na bezoekjes aan grootmachten FC Nordsjælland (1-2 winst) en Bröndby IF (1-1) met een resultaat naar huis. In allebei die duels kwam Kramer tot scoren. "Zaterdag verloren we voor het eerst in hele lange tijd weer eens een wedstrijd (met 0-2 van Midtjylland, red.)", vervolgt de jeugdinternational. "Ook in het nieuwe seizoen ben ik weer goed bezig, vind ik."

Nabije toekomst ligt nog open
Kramer heeft bij Viborg nog een éénjarige verbintenis. De centrale verdediger is met de clubleiding in gesprek over een mogelijke contractverlenging. "Viborg heeft zich gemeld bij ons om te verlengen. Daar zijn we nu mee bezig. Of het ook gaat lukken, moeten we nog zien. We laten alles op ons afkomen, ook aanbiedingen van buitenaf. Er kan nog van alles gebeuren in de komende maand, maar het staat buiten kijf dat ik het enorm naar mijn zin heb hier. Ik heb alleen ook absoluut de ambitie om het hoogst mogelijke niveau te halen."

 
De interesse van andere clubs begint ook steeds meer los te komen. "Ja, langzamerhand wel", beaamt de verdediger. Kramer probeert zich er echter voor af te sluiten. "Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd: als er iets speelt, hou het dan even voor je. Ik wil rondom de wedstrijden niet te veel aan andere zaken denken. Eerlijk gezegd weet ik nu dus niet precies hoe de vlag erbij hangt. Het zal de komende maand wel blijken."

Een terugkeer naar de Eredivisie is geen doel op zich voor Kramer, al sluit hij niet uit dat het ooit nog zover zal komen. "Zeg nooit nooit, maar ik heb wel gemerkt dat het iets anders gaat in het buitenland dan in de Eredivisie", vertelt hij. "Het voetbal is in Denemarken bijvoorbeeld een stuk fysieker. Natuurlijk is een terugkeer naar de Eredivisie een optie als er een mooie club komt, maar het is geen noodzaak. Ik wil niet terug naar de Eredivisie, omdat het Nederland is. Ik ga net zo graag naar een ander land. Als een Nederlandse en buitenlandse club zich melden, is het dus zeker geen uitgemaakte zaak dat ik voor de Eredivisie-club kies."

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws