Breaking news

LIVE: Go Ahead en PSV beide op jacht naar voorsprong in boeiend duel

Miedema treurt na Oranje-uitschakeling: 'Dat hoorde ik vlak voor de penaltyserie'

Miedema treurt na Oranje-uitschakeling: 'Dat hoorde ik vlak voor de penaltyserie'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 16:55di 03-08-2021 om 16:55

Vivianne Miedema denkt met een steen in haar maag terug aan vrijdag 30 juli 2021: die dag werden de Oranjevrouwen uit de Olympische Spelen gegooid door de Verenigde Staten. Het had anders kunnen lopen, beseft de topschutter van Oranje.

Miedema maakte twee fraaie goals en zag tien minuten voor tijd hoe Lieke Martens dé kans om de 3-2 te maken vanaf de penaltystip om zeep hielp. "Lieke pakte de bal en zij is de nummer 1", zegt Miedema tegen Voetbal International. "Ik heb ook heel veel vertrouwen in haar. Achteraf is het heel makkelijk om te zeggen dat ik die penalty had moeten nemen. Maar gezien hoe ik in het toernooi zat en hoe ik me op dat moment in de wedstrijd voelde, had ik het misschien wel moeten doen."

De topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen (83 goals) liep vervolgens wél als eerste naar de stip bij de dramatisch verlopen penaltyreeks. Ze miste. "Ik ben altijd de nummer 5 geweest op de lijst en Lieke de nummer 1. Maar zij wilde die eerste niet nemen. Ik hoorde vlak voor de serie dat ik de eerste moest nemen. Fair enough, dan moet ik 'm ook maken. Dat is voetbal, dat is het leven, dat is topsport."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws