Breaking news

LIVE: Go Ahead tien minuten na rust verrassend op gelijke hoogte tegen PSV

Advocaat: 'Kun je dan nog naar China? Turkije? Rusland? De VS zelfs?'

Advocaat: 'Kun je dan nog naar China? Turkije? Rusland? De VS zelfs?'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 19:56di 03-08-2021 om 19:56

Dick Advocaat blijft zich verzetten tegen alle kritiek naar aanleiding van zijn nieuwe carrièrestap. De 73-jarige Hagenaar is onlangs gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Irak.

Advocaat benadrukte eerder al dat hij het niet voor het geld doet. Het argument dat hij niet naar Irak zou moeten gaan, vanwege de mensenrechtenkwestie in het land, wordt bovendien terzijde geschoven door De Kleine Generaal. "Kun je dan nog naar China? Naar Turkije? Naar Rusland? Naar de Verenigde Staten, zelfs?", vraagt hij zich af in gesprek met Voetbal International. Advocaat wil het juist omdraaien. "Gewone mensen zijn altijd de dupe van wat zich afspeelt in een land en voetbal zorgt voor afleiding. Als wij ons plaatsen voor het WK in Qatar, heeft Irak iets om naar uit te kijken."

Na zijn vertrek bij Feyenoord besloot Advocaat om te stoppen als clubtrainer. Voor een definitief afscheid vond hij het echter nog te vroeg. "Na Feyenoord heb ik een paar weken thuisgezeten. In het begin is dat prima, maar na een tijdje ga ik toch naar die telefoon zitten kijken. Als ze niet bellen, word ik nerveus."

Advocaat kon naar eigen zeggen meerdere kanten op en heeft dus voor Irak gekozen. Binnenkort mag hij proberen om het land naar het WK in Qatar te leiden: Irak zit in een kwalificatiepoule met Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten, Libanon, Syrië en Iran en moet bij de eerste drie zien te eindigen. "Twaalf uur vliegen voor een wedstrijd die ergens om gaat, ja, dat heb ik wel gemist", bekent Advocaat, die bovendien Bert van Marwijk tegenkomt in de confrontaties met de VAE. "Heb je straks toch twee oud-bondscoaches van Oranje tegen elkaar in het Midden-Oosten. Dat is toch mooi?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws