VI: Van Beijnen twee jaar na bijzondere Barça-transfer naar De Vliert

VI: Van Beijnen twee jaar na bijzondere Barça-transfer naar De Vliert

03-08-2021 20:13
15

FC Den Bosch gaat zich voor het eerst sinds de clubovername roeren op de transfermarkt, meldt Voetbal International dinsdagavond. Voormalig FC Barcelona B-speler Mike van Beijnen is op weg naar De Vliert.

Van Beijnen is de stiefzoon van Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong: toen die in 2019 naar Barcelona verhuisde, kwam de rechtsback van Jong NAC Breda tot ieders verrassing mee in zijn kielzog. Hij vertrok echter al snel naar het Turkse Gençlerbirligi en staat inmiddels bij Fortuna Sittard onder contract: Van Beijnen maakte vorig seizoen negentien minuten in vier Eredivisie-wedstrijden en zal nu verhuurd worden aan FC Den Bosch, bericht VI.

De Brabanders werden vorig seizoen negentiende in de Keuken Kampioen Divisie, maar hopen na de overname door de Amerikaanse Pacific Media Group op betere tijden. Eerder deze zomer werden Victor van den Bogert (Willem II) en Linus Zimmer (RB Leipzig, huur) al naar De Vliert gehaald. FC Den Bosch opent vrijdag het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.