Schmidt lacht Johan Cruijff Schaal-suggestie weg: 'Kun jij als journalist zeggen'

Schmidt lacht Johan Cruijff Schaal-suggestie weg: 'Kun jij als journalist zeggen'

03-08-2021 22:32
52

PSV-trainer Roger Schmidt heeft genoten van het spel van zijn ploeg tegen FC Midtjylland. De Eindhovenaren wonnen met 3-0 en zijn hard op weg naar de laatste Champions League-voorrondes.

Tijdens de wedstrijd was Schmidt al op de grote schermen in het Philips Stadion te zien. "Ik zie mezelf alleen serieus kijken...", lacht hij in gesprek met RTL7. "Ik heb goed voetbal gezien, vooral in technisch opzicht. Het was niet gemakkelijk, Midtjylland is een lastig te bespelen ploeg: veel lange ballen en je moet hun ingooien ook al goed verdedigen. We moesten ook geduldig zijn en ik denk dat we dat goed hebben gedaan.

Interviewer Koen Weijland suggereerde dat PSV, met deze 3-0 op zak, nu volle bak kon gaan tijdens het Johan Cruijff Schaal-duel met Ajax. De lachende Schmidt liet zich echter niet uit de tent lokken. "Jij als journalist kunt dat zeggen, maar voor mij als trainer ligt dat heel anders. Nu moeten we herstellen en ons richten op zaterdag en daarna moeten we ons weer goed voorbereiden op de tweede wedstrijd tegen Midtjylland.

Ook over de kwestie-Mohamed Ihattaren wilde Schmidt, net als tijdens de persconferentie van maandag, niet veel kwijt. "Of ik voor één keer duidelijk kan zijn? Nou, ik denk juist dat ik het al zo vaak heb gezegd. In het statement van de club is alles al gezegd, ook de achterliggende reden. That's it."