Madueke verklaart transformatie door 'mindset': Voor het team spelen

Madueke verklaart transformatie door 'mindset': "Voor het team spelen"

03-08-2021 22:51
80

Noni Madueke was dinsdagavond opnieuw de grote man bij PSV, dat na Galatasaray ook FC Midtjylland met grote cijfers versloeg. De negentienjarige Engelsman rammelde vorig seizoen al nadrukkelijk aan de poort, maar lijkt nu definitief door te gaan breken.

Medio mei moest Madueke nog negentig minuten lang op de bank blijven zitten tegen FC Utrecht, omdat hij volgens trainer Roger Schmidt 'niet klaar' was om te spelen. Tijdens de zomerstop werd Madueke even aan een transfer gelinkt, als hij geen basisspeler zou worden bij PSV, maar inmiddels ziet de wereld er heel anders uit. De aanvaller wijst in gesprek met RTL7 naar zijn 'mindset'. "Voor het team spelen. En knowing that: als ik dat doe, dan komen mijn individuele kwaliteiten ook wel bovendrijven. Dat is het."

De fraaie openingstreffer van Madueke was de kroon op het werk: de doepuntenmaker ging onderuit toen hij het de fans wilde vieren en kon daar na afloop smakelijk om lachen. "Even terugkijken...", aldus Madueke. "Maar ik voelde niets, ik wilde gewoon zo dicht mogelijk bij de fans zijn." De sfeer in het kolkende Philips Stadion heeft de Londenaar vleugels gegeven. "Daar speel ik voor, om hen te entertainen. En als ik ze mijn naam hoor scanderen, dat is een geweldig gevoel."