Breaking news

LIVE: Van Ginkel voorkomt met rake kopbal nieuw puntenverlies PSV (gesloten)

Schmidt vol lof na PSV-show: 'Completere speler, werkt harder voor het team'

Schmidt vol lof na PSV-show: 'Completere speler, werkt harder voor het team'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 10:15wo 04-08-2021 om 10:15

Roger Schmidt is onder de indruk van Noni Madueke. De negentienjarige Engelsman was vorig seizoen lang niet altijd verzekerd van een basisplaats in Eindhoven, maar gaf dinsdagavond tegen FC Midtjylland opnieuw zijn visitekaartje af.

Madueke opende met een wereldgoal de score, waarna PSV uitliep naar een 3-0 overwinning. Schmidt is onder de indruk. "Noni maakte vorig seizoen ook al fantastische goals", wordt de PSV-trainer geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Maar hij is nu een completere speler en werkt harder voor het team. Tactisch is hij gegroeid en helpt onze backs om ballen te winnen."

Madueke heeft de beoogde 'gegenpressing' ook onder de knie, constateert Schmidt. "Het is anders wat hij nu laat zien ten opzichte van vorig seizoen en hij creëert nu kansen met goede balveroveringen. Noni vindt het ogenschijnlijk prettig om zo op het veld te staan en ik ben heel tevreden over wat hij nu laat zien."

Obispo
Ook Armando Obispo kan rekenen op complimenten. De Europese debutant verving Olivier Boscagli (geschorst) met verve. "Hij heeft de kwaliteit om dit soort wedstrijden te spelen, maar je moet altijd afwachten of het ook onder druk lukt. Op dit moment is het goed mogelijk om in dit team te komen, omdat de afspraken duidelijk zijn en iedereen goed bij elkaar past. Armando heeft een goede wedstrijd gespeeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws