'AZ-exodus compleet: Boadu verhuist ook en levert minimaal 17 miljoen euro op'

'AZ-exodus compleet: Boadu verhuist ook en levert minimaal 17 miljoen euro op'

04-08-2021 10:29
106

Myron Boadu is bijna officieel speler van AS Monaco. AZ heeft ingestemd met een transfersom van minimaal 17 miljoen euro, melden Franse media woensdagochtend.

Volgens RMC Sport en Foot Mercato zijn Monaco en AZ eruit: Boadu maakt voor minimaal 17 miljoen euro de overstap naar de Ligue 1. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Calvin Stengs (OGC Nice) en Marco Bizot (Stade Brest).

De transfersom bestaat naar verluidt uit verschillende delen en termijnen: Monaco maakt eerst 17 miljoen euro over naar AZ en de Alkmaarse club kan meer miljoenen tegemoet zien als Boadu voldoet aan bepaalde doelstellingen. Boadu had ook een 'waanzinnige' aanbieding van Nice op zak, klinkt het.

De verwachting is dat Monaco op korte termijn Boadu gaat presenteren. Ook de bevestiging van AZ is een kwestie van tijd. De enkelvoudig Oranje-international scoorde afgelopen seizoen vijftien keer in de Eredivisie. In totaal maakte hij 38 goals in 88 wedstrijden.

Monaco eindigde afgelopen seizoen als derde in de Ligue 1, achter kampioen Lille OSC en Paris Saint Germain. De Monegasken beginnen vrijdag aan de competitie met een wedstrijd tegen FC Nantes.