Breaking news

LIVE: PSV één helft verwijderd van sportieve revanche na debacle tegen Feyenoord

Sparta voert 'voorspoedige onderhandelingen': 'Blij dat Henk de kans krijgt'

Sparta voert 'voorspoedige onderhandelingen': 'Blij dat Henk de kans krijgt'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 11:16wo 04-08-2021 om 11:16

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 11:25wo 04-08-2021 om 11:25

Ook Sparta heeft gereageerd op de comeback van Louis van Gaal als bondscoach. De Kasteelclub staat toe dat hoofdtrainer Henk Fraser zijn werkzaamheden namens Sparta zal combineren met het assistent-bondscoachschap onder Van Gaal.

Fraser en Van Gaal waren in de jaren tachtig al ploeggenoten bij Sparta, samen met Danny Blind, die ook als assistent-bondscoach zal gaan fungeren. "We begrepen dat Henk op het lijstje van Louis van Gaal stond om, naast zijn werkzaamheden op Het Kasteel, onderdeel van de nieuwe technische staf van Oranje te worden", aldus technisch directeur Henk van Stee tegenover de Sparta-kanalen.

Sparta gunt Fraser die kans, maar wilde wel eerst zeker weten dat beide functies niet zouden conflicteren met elkaar. "De wedstrijden van Oranje worden uiteraard gespeeld op momenten dat de Eredivisie stilligt, toch wilden wij graag met de KNVB afspraken maken dat deze nieuwe functie niet ten koste zou gaan van zijn werk hier. Die onderhandelingen verliepen voorspoedig, dus we zijn blij voor Henk dat hij deze kans krijgt", concludeert de tevreden Van Stee.

Fraser trad in 2018 aan bij Sparta en leidde de club één jaar later naar de Eredivisie. De oud-verdediger verlengde zijn contract onlangs tot 2024, maar het is nog even de vraag of hij die verbintenis uit gaat dienen. Fraser zou in beeld zijn om Van Gaal op te volgen, als die na het WK van 2022 afzwaait.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Fraser als opvolger van Van Gaal: goed plan?

Ja, zeker weten!
87%
Nee, liever niet...
13%
(2880 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws