Blind stopt per direct bij Ajax: 'Jammer, zijn inbreng werd erg gewaardeerd'

Blind stopt per direct bij Ajax: 'Jammer, zijn inbreng werd erg gewaardeerd'

04-08-2021 11:42
101

Danny Blind stopt als commissaris bij Ajax. De zestigjarige Zeeuw gaat aan de slag in de Oranje-staf van bondscoach Louis van Gaal en kan dat niet combineren met zijn werkzaamheden in Amsterdam.

Blind maakt 'vanaf heden geen deel meer uit van de beraadslagingen en besluitvorming van de Raad van Commissarissen van Ajax', luidt het statement. "Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden. Danny ook", verklaart president-commissaris Leen Meijaard op de clubsite. "Hij zal de komende periode zijn functie als RvC-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen. Dat is jammer, want de inbreng van Danny wordt erg gewaardeerd."

De taken van Blind, die samen met Van Gaal, Henk Fraser en Frans Hoek aan de slag gaat bij het Nederlands elftal, worden voorlopig overgenomen door Ajax-collega's. Hij was sinds april 2018 lid van de raad van commissarissen. Eerder was Blind speler, trainer en technisch directeur in Amsterdam. Als commissaris fungeerde hij onder meer als klankbord van directeur voetbalzaken Marc Overmars.