Berghuis verdringt Neres bij Ajax, ook Taylor verovert plekje in de basis

Berghuis verdringt Neres bij Ajax, ook Taylor verovert plekje in de basis

04-08-2021 19:05 Laatste update: 19:15
217

Ajax heeft zijn opstelling voor de laatste oefenwedstrijd van het voorseizoen bekendgemaakt. Trainer Erik ten Hag heeft onder meer Steven Berghuis en Kenneth Taylor in de basis gezet tegen Leeds United.

Berghuis en doelman Remko Pasveer zijn de enige twee zomerse versterkingen die woensdagavond in de startelf staan. De negentienjarige Taylor heeft verrassenderwijs een plekje op het middenveld veroverd. David Neres is juist buiten de boot gevallen en begint op de bank. Berghuis vervangt de Braziliaan en vormt samen met Sébastien Haller en Dusan Tadic het aanvalstrio.

Wedden

Meer odds

Ook de samenstelling van de achterhoede is opvallend. Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Lisandro Martínez en Daley Blind zijn de vier verdedigers van dienst. Devyne Rensch en de licht geblesseerde Nicolás Tagliafico zijn niet van de partij, Jurriën Timber begint op de bank.

Eerder op de dag won een combinatieteam van Ajax-reserves en -jeugdspelers al met 3-1 van Leeds United. De aftrap van de tweede oefenwedstrijd staat gepland voor 20.15 uur. Leeds start met onder meer Pascal Struijk (voormalig Ajax-jeugdspeler) en Mateusz Klich (ex-PEC Zwolle, -FC Twente en -FC Utrecht).

De Ajax-opstelling: Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Blind; Klaassen, Gravenberch, Taylor; Berghuis, Haller, Tadic.