Arnesen duidt Haps-kwestie bij Feyenoord: Veel te goed voor ons in deze situatie

Arnesen duidt Haps-kwestie bij Feyenoord: "Veel te goed voor ons in deze situatie"

04-08-2021 20:03
40

Feyenoord wil Ridgeciano Haps deze zomer nog verkopen. De 28-jarige linksback heeft met in de voorbije seizoenen moeten afleggen tegen concurrent Tyrell Malacia en loopt na dit seizoen uit zijn contract.

Haps speelt al sinds 2017 voor Feyenoord, maar heeft sindsdien veel pech met blessures gehad. Malacia greep in de tussentijd zijn kans en ligt nog drie jaar vast, terwijl Haps dus aan het einde van dit seizoen gratis de deur uit kan lopen. Feyenoord hoopt dan ook dat het nog een transfersom te kunnen incasseren. "Hij is veel te goed voor ons in deze situatie", stelt Feyenoord-directeur Frank Arnesen in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Normaal gesproken is hij voor iedere topclub een aanwinst."

De inmiddels vertrokken trainer Dick Advocaat had nog een constructie bedacht waarin de twee concurrenten allebei konden spelen: Malacia als linksback en Haps als linksbuiten. "Dat zag Haps zelf niet zitten. Jammer, maar ik snapte het wel", aldus Arnesen. "Nu kunnen we hem niet houden, financieel gezien. Volgend jaar is hij transfervrij en hij wil zelf ook weg."

Begin juli kwam er nog nieuws door over belangstelling van het Turkse Alanyaspor. Sindsdien is het echter stil geworden rondom Haps. De geboren Utrechter behoort wel 'gewoon' tot de wedstrijdselectie voor het Conference League-duel met FC Luzern.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie