Feyenoord treedt aan op niet-egaal veld: 'Klein stukje bergop of bergaf'

Feyenoord treedt aan op niet-egaal veld: 'Klein stukje bergop of bergaf'

04-08-2021 21:41 Laatste update: 22:25
106

Feyenoord gaat donderdag onder bijzondere omstandigheden voetballen in het Zwitserse Luzern. Het veld in de Luzern Arena is niet geheel egaal, heeft trainer Arne Slot al geconstateerd.

Slot heeft over de kwaliteit van de grasmat niet veel klachten, laat hij weten voor de camera's van ESPN. "Maar hij lijkt aan de ene kant een beetje omhoog te lopen, rondom de goal", lacht hij. "Het veld is prima, hoor. Maar dat is wel bijzonder, dat het net lijkt of het een beetje steil omhoog loopt. Bergop of bergaf? Een heel klein stukje."

Ook Bryan Linssen heeft gemerkt dat Feyenoord op een niet-alledaags veld gaat spelen. "Hier gaat het meer in een kuil (in vergelijking met de stadions in Nederland, red.). Als het heel erg regent, denk ik dat het blijft staan hier. Nee joh, het veld is goed en de omstandigheden zijn ook prima."

Feyenoord en FC Luzern trappen donderdag om 20.30 uur af. De winnaar van het tweeluik treft IF Elfsborg (Zweden) of Velez Mostar (Bosnië-Herzegovina) in de laatste Conference League-voorronde.