'Spurs nog niet uitgewinkeld: Damsgaard of Madueke het volgende doelwit'

'Spurs nog niet uitgewinkeld: Damsgaard of Madueke het volgende doelwit'

05-08-2021 07:31
116

Tottenham Hotspur wacht nog enkele drukke transferweken. Nu Cristian Romero zo goed als binnen is, wil de Premier League-topclub de pijlen richten op een creatieve aanvaller. Deens international Mikkel Damsgaard én PSV'er Noni Madueke staan op het 'boodschappenlijstje'.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Evening Standard. Spurs bereikte met Atalanta Bergamo een akkoord over een transfer van minstens vijftig miljoen euro voor Romero. De 23-jarige Argentijnse verdediger is de derde versterking na vleugelspeler Bryan Gil en doelman Pierluigi Gollini.

Daarmee zijn de Londenaren echter nog niet klaar, ondanks de onzekerheid over de toekomst van Harry Kane. Manager Nuno Espirito Santo wil er hoe dan ook nog een aanvallende versterking bij. Damsgaard prijkt hoog op het lijstje. Hij beleefde tijdens het EK zijn doorbraak bij het grote publiek en bereikte met de Denen de halve finale. De 21-jarige creatieveling ligt nog tot medio 2024 vast bij Sampdoria, dat zo'n vijftig miljoen euro verlangt.

Volgens de krant is Damsgaard vermoedelijk net iets te duur voor Spurs als er niet meer spelers worden verkocht. Voormalig jeugdspeler Madueke geldt als één van de andere opties. Ook de negentienjarige Engelsman is niet goedkoop. Hij is overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen en de vraagprijs van PSV neemt per wedstrijd toe, klinkt het. Ook Crystal Palace, Leeds United, Southampton én Bayern München informeerden in Eindhoven.