Van der Vaart twijfelt na oefenduel Ajax: 'Kan lekker voetballen, maar te weinig'

Van der Vaart twijfelt na oefenduel Ajax: 'Kan lekker voetballen, maar te weinig'

05-08-2021 07:52
38

Rafael van der Vaart was in de oefenwedstrijd van Ajax tegen Leeds United (4-0) onder de indruk van Jurriën Timber. Kenneth Taylor kon de 109-voudig international echter minder bekoren.

"Ik moet eerlijk zeggen: de tweede helft zaten we naar Timber te kijken", analyseert Van der Vaart bij Ziggo Sport. "We zaten heel dicht op het veld, op gelijke hoogte met de spelers. Wat voor snelheid, kracht en rust hij uitstraalt aan de bal. Poeh, hij gaat een mooie carrière tegemoet. Hij raakt totaal niet in paniek. Na een steekbal zet hij even aan en dan heeft hij hem. Je krijgt hem ook niet van de bal af."

Waar Timber complimenten ontvangt, is de voormalig spelmaker nog niet overtuigd van Taylor, die in de basis mocht beginnen van coach Erik ten Hag. "Ik hoor heel vaak: Taylor hier, Taylor daar. Je ziet dat hij lekker kan voetballen, maar ik vind het te weinig. Gravenberch was ook niet geweldig ondanks die goal, maar daarin zie je aan alles van 'bam'. Daar zit kracht in en hij gaat erlangs. Bij Taylor zie je gewoon een heel goede voetballer, maar de echte power, nee…"

Of de negentienjarige middenvelder die stap nog kan zetten, is afwachten. "Ik hoop dat het 'nog' niet is, maar dit zijn de wedstrijden waarin je je moet laten zien. Ballen opeisen. Hij had heus wel een paar goede momenten, ik denk ook wel dat hij het kan, alleen was het te weinig."