'Code rood in Barcelona: Messi ook niet onder de indruk van selectie Koeman'

'Code rood in Barcelona: Messi ook niet onder de indruk van selectie Koeman'

05-08-2021 19:41 Laatste update: 19:44
64

Code rood voor FC Barcelona: Lionel Messi dreigt niet meer terug te keren. Dat melden verschillende Spaanse media na de onthulling van Marca. Naast de financiële moeilijkheden, heeft heeft de Argentijn volgens RAC1 een belangrijk argument: de huidige ploeg is in zijn ogen niet goed genoeg.

Messi is niet onder de indruk van de ploeg die trainer Ronald Koeman op dit moment tot zijn beschikking heeft. Dat is opvallend: Barça leek Sergio Agüero vooral te hebben aangetrokken om Messi te pleasen. Ook Memphis Depay, Eric García en Emerson Royal kwamen naar Camp Nou.

Daarnaast liet Barcelona geen basisspelers gaan: Junior Firpo, Jean-Clair Todibo, Carles Aleña, Juan Miranda, Matheus Fernandes, Monchu en Francisco Trinçao vertrokken om ruimte te maken voor het nieuwe contract van Messi. Het jawoord van de 34-jarige Argentijn lijkt nu uit te blijven.

Volgens RAC1 is het een 'onomkeerbare situatie': het Catalaanse medium meldt net als Marca dat Messi en Barça verder dan ooit van elkaar zijn verwijderd. Transferexpert Fabrizio Romano laat een optimistischer geluid horen: Messi en Barça blijven volgens hem met elkaar in gesprek om de problemen op te lossen.

De aanvoerders van Barça - Sergio Busquets, Gerard Piquè en Sergi Roberto - zouden al zijn ingelicht over de situatie. Barcelona kan Messi naar verluidt niet inschrijven door de strenge salarislimiet die La Liga heeft opgelegd.