Feyenoord staat mede door cruciale Til met één been in play-offs Conference League

Feyenoord staat mede door cruciale Til met één been in play-offs Conference League

05-08-2021 22:20
132

Feyenoord staat met één been in de play-offs van de Conference League. Op bezoek bij FC Luzern wonnen de Rotterdammers met 0-3. Guus Til werd opnieuw de grote man bij Feyenoord.

Trainer Arne Slot besloot om zijn elftal op één positie te wijzigen in vergelijking met het thuisduel tegen FC Drita. Gernot Trauner maakte zijn Feyenoord-debuut, waardoor aanvoerder Leroy Fer op de bank moest plaatsnemen. Jens Toornstra was de aanvoerder van dienst tegen Luzern.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord op voorsprong in Zwitserland. Luis Sinisterra speelde Til, die een week eerder nog goed was voor een hattrick tegen Drita, hard aan in de zestien van Luzern. De 23-jarige middenvelder controleerde de bal knap, waarna hij succesvol een schot loste op het doel van de thuisploeg: 0-1.

Een klein half uur later was het weer raak voor Til. Alireza Jahanbakhsh loste een schot van buiten de zestien, waar Luzern-doelman Vaso Vasic de nodige moeite mee had. Til was alert, waardoor hij in de rebound de bal over Vasic heen kon stiften voor de 0-2. Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond.

Na de pauze kreeg Feyenoord nog een aantal goede mogelijkheden om op 0-3 te komen. Laat in de wedstrijd kwam de derde treffer er ook: Vasic verspeelde de bal op knullige wijze in zijn eigen doelgebied, waar Sinisterra uiteindelijk optimaal van wist te profiteren: 0-3. Daardoor heeft Feyenoord een erg sterke uitgangspositie voor de return in Rotterdam. Die wedstrijd staat over een week op het programma.