Tiki taka, terug naar Neymar of de cirkel rond maken: de opties voor Messi

Tiki taka, terug naar Neymar of de cirkel rond maken: de opties voor Messi

Gepubliceerd: vrijdag 6 augustus 2021 om 10:00vr 06-08-2021 om 10:00

Laatste update: vrijdag 6 augustus 2021 om 10:02vr 06-08-2021 om 10:02

Een tijdperk is ten einde gekomen. Lionel Messi gaat weg bij Barcelona en moet op zoek naar een nieuwe club. De Argentijnse aanvaller zou zich nog niet bezig hebben gehouden met andere clubs dan Barça, maar moet dat nu toch gaan doen. VoetbalPrimeur schetst zijn opties.

Paris Saint-Germain: de hereniging met Neymar
De geruchten over een transfer naar Parijs werden direct aangewakkerd toen Barcelona het nu al beruchte statement naar buiten bracht. Mede door een Instagram-post van Neymar, met wie Messi succesvol samenspeelde bij Barcelona en een vriendschap opbouwde, geloven veel mensen dat het Parc des Princes wel eens de volgende bestemming zou kunnen worden voor de superster.

Tel daarbij op dat niet alleen Neymar, maar ook de Argentijnen Ángel di María, Leandro Paredes, Mauro Icardi en Mauricio Pochettino in de Franse hoofdstad rondlopen en een transfer naar PSG lijkt opeens realistisch. De steenrijke club liet al eens doorschemeren graag zaken te willen doen met Messi en zal absoluut gaan proberen om een slaatje uit deze bizarre situatie te slaan.

Manchester City: het tiki-taka van Guardiola
Velen zien Messi het liefst onder Pep Guardiola spelen. Onder de Spaanse trainer beleefden Barcelona en ook De Vlo zelf zijn allerbeste momenten en bij Manchester City kunnen de twee herenigd worden. In het vloeiende aanvalsspel van The Citizens zou Messi absoluut niet misstaan en een uitdaging in de Premier League zou ontzettend mooi zijn.

De Engelsen lijken hun hand echter al te hebben overspeeld. Luttele minuten nadat Barcelona bekend maakte dat hun ster zou vertrekken, maakte City bekend dat Jack Grealish voor een recordbedrag overkomt van Aston Villa en rugnummer tien zal gaan dragen. Heeft de club hiermee al voor het de kans kreeg, een eventuele mogelijkheid om Messi te halen verspeeld?

Inter Miami: de lang gekoesterde MLS-wens
De club van eigenaar David Beckham was onderdeel van het ideale toekomstplan van Messi. Hij wilde graag nog een keer in de Verenigde Staten voetballen en na een paar jaartjes Barcelona zou hij dan voor Inter Miami gaan tekenen. Als ambassadeur van de Blaugranas en het topvoetbal kon de superster dan zijn laatste actieve jaren slijten.

Nu de jaartjes bij Barcelona er niet meer in zitten, zou het zomaar kunnen zijn dat het Amerikaanse plan van Messi naar voren wordt gehaald. Miami zal de Argentijn met open handen ontvangen en heeft in Gonzalo Higuaín een speler die precies kan aangeven wat het leven in Florida zo aangenaam maakt. De MLS zou er in ieder geval een stuk interessanter op worden.

Newell's Old Boys: om de cirkel rond te maken
Messi kan tenslotte ook besluiten om een schitterende keuze te maken en naar Argentinië terugkeren. In Rosario, de stad waar hij opgroeide, hoopt Newell's Old Boys hun verloren zoon in de armen te kunnen sluiten. Bij die club werd Messi een voetballer en kreeg hij de liefde voor het spelletje mee, voordat hij in 2000 de oversteek naar Spanje maakte.

Hoe mooi zou het zijn als de held van Rosario de cirkel rond maakt en weer bij 'zijn' club gaat voetballen? In het Estadio Marcelo Bielsa spelen, een officieel doelpunt in het eerste elftal maken voor uitzinnige fans die hem adoreren en misschien zelfs een Argentijnse prijs aan de prijzenkast toe kunnen voegen. Dromen mag!

FC Barcelona: het drukmiddel richting La Liga
Komend seizoen moet trainer Ronald Koeman een team gaan formeren zonder Messi. Toch? Steeds meer boze tongen beweren dat Barcelona het vertrek van Messi en het statement daarover gebruikt om La Liga onder druk te zetten. De Spaanse competitieleider heeft strenge salariseisen opgelegd aan de Catalaanse club en daar willen ze maar wat graag onderuit komen.

Een vertrek van La Pulga uit de Spaanse competitie zou serieuze waardevermindering betekenen voor alles waar de Liga geld aan verdient. Wellicht dat Barcelona en clubpresident Joan Laporta dus proberen om met dit ultieme pressiemiddel ervoor te zorgen dat de regels versoepeld worden en Messi kan blijven. Of dat mogelijk is moet blijken, maar Koeman zou er zeker voor tekenen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws