Update: Transfer Bijl is nog niet 100% rond, verdediger wacht op werkvergunning

Update: Transfer Bijl is nog niet 100% rond, verdediger wacht op werkvergunning

11-08-2021 16:01 Laatste update: 16:00
53

Glenn Bijl is op weg naar de uitgang bij FC Emmen. De rechtsback is rond met het Russische Kryliya Sovetov Samara en ook de clubs naderen een akkoord. Bijl kan in Rusland voor meerdere seizoenen tekenen.

Het is geen geheim dat Bijl (26) openstaat voor een nieuw avontuur in zijn carrière. Hij werd de afgelopen seizoenen gelinkt aan meerdere clubs uit de Eredivisie, waaronder FC Groningen, AZ, sc Heerenveen en ook PSV kwam voorbij.

Maar alles wijst er nu op dat Bijl zijn heil in Rusland gaat zoeken. Kryliya Sovetov en Emmen spraken over een transfersom van naar verluidt 200.000 euro. Dat was het bedrag dat volgens bronnen in zijn contract stond. Hij had nog een éénjarig contract in Emmen. Een transfer naar Rusland diende zich al een tijdje aan voor Bijl, de clubs lijken nu op korte termijn een akkoord te sluiten. Helemaal rond is het dus nog niet. De op handen zijnde transfer wordt door bronnen binnen Emmen bevestigd. De technisch directeur van Kryliya Sovetov wil er niets over zeggen.

Bijl komt uit de jeugd van FC Groningen en speelde kort voor FC Dordrecht, om vervolgens de overstap naar FC Emmen te maken en daar vier seizoenen te spelen.

Update: De transfer van Glenn Bijl naar Rusland is nog niet afgerond. De clubs zijn eruit, maar de verdediger wacht nog op een werkvergunning. Daar hangt het nog vanaf. Als alles rond is, kunnen beide clubs de transfer bekend gaan maken.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie