'We moeten bij Feyenoord nu niet meteen de polonaise gaan lopen'

'We moeten bij Feyenoord nu niet meteen de polonaise gaan lopen'

05-08-2021 23:50
71

Arne Slot kijkt met een positief gevoel terug op de zege van Feyenoord op FC Luzern in de derde voorronde van de Conference League. De oefenmeester van de Rotterdammers zag voldoende positieve punten.

Een 3-0 overwinning in een Europese uitwedstrijd is geen vaste prik voor Feyenoord en dus was Slot blij. "We hebben minder fouten gemaakt dan vorige week tegen Drita en daarnaast oogden we fris en fit", zegt hij tegenover ESPN. "We hadden ook meer diepte zonder bal en konden de ruimte daar vinden. De eerste goal was daar een goed voorbeeld van."

Wedden

Meer odds

Toch waakt de trainer uit Bergentheim voor te veel optimisme. "We moeten nu niet meteen de polonaise gaan lopen. Deze tegenstander nam wel wat meer risico in de opbouw en ze zetten veel hogere pressing dan Drita. Daardoor kregen we meer ruimte. Het hielp ons ook wel dat we deze keer wat minder vaak de bal verloren."

Volgende week donderdag speelt Feyenoord in de eigen Kuip de terugwedstrijd tegen Luzern. Die lijkt nergens meer om te gaan, aangezien de Zwitsers waarschijnlijk niet in staat zijn om van een 3-0 achterstand terug te komen. In de play-offronde treffen de Rotterdammers het Zweedse Elfsborg of Velez Mostar uit Bosnië. Het heenduel tussen die twee clubs eindigde in 1-1.