La Liga verliest 'kip met gouden eieren' Messi: 'Het wordt nooit meer hoe het was'

La Liga verliest 'kip met gouden eieren' Messi: 'Het wordt nooit meer hoe het was'

06-08-2021 07:38
59

De Argentijnse voetballegende Mario Kempes ziet het somber in voor het Spaanse voetbal, nu zijn landgenoot Lionel Messi is vertrokken bij FC Barcelona. De kwelgeest van Oranje in de WK-finale van 1978 vraagt zich af hoeveel de Primera División nog voorstelt nu Messi er niet meer zal spelen.

La Liga was jarenlang het toneel van de strijd tussen de twee beste voetballers van deze eeuw: Cristiano Ronaldo vertrok echter in 2018 bij Real Madrid en Messi kan door FC Barcelona niet ingeschreven worden voor het nieuwe seizoen, werd donderdag duidelijk. "Er gaat geen nieuwe Ronaldo komen. Er gaat geen nieuwe Messi komen", wordt Kempes geciteerd door Mundo Deportivo. "Of Kylian Mbappé nu wel of niet daarheen gaat, het zal nooit meer worden zoals in de voorbije tien, twaalf jaar, met die twee monsters. Het Spaanse voetbal van vandaag de dag is Messi: dat verhaal is nu over."

Kempes stelt echter dat Barcelona een passende straf heeft gekregen voor zijn jarenlange financiële wanbeleid. Messi tekende in 2017 een contract dat hem in vier jaar tijd ruim 555 miljoen euro opleverde. Hij nam genoegen met de helft van zijn vorige salaris, maar zelfs dat was voor Barça niet genoeg om aan de financiële limieten van La Liga te voldoen. "Messi is de kip die de gouden eieren legt voor Barcelona én La Liga, maar Javier Tebas (de Spaanse bondsvoorzitter, red.) heeft wel degelijk een punt. Je kunt Messi niet zomaar alles geven wat hij wil, honderd miljoen per jaar uittrekken en spotten met alle reglementen."

Of en waar de 34-jarige Messi zijn carrière voorzet, is nog niet bekend. De linkspoot wordt al nadrukkelijk gelinkt aan Paris Saint-Germain, maar wil volgens de eerste berichtgeving eerst het nieuws laten bezinken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie