Spelersgroep Suriname komt met statement: 'Geen enkel overleg plaatsgevonden'

Spelersgroep Suriname komt met statement: 'Geen enkel overleg plaatsgevonden'

06-08-2021 11:47
32

De selectie van Suriname heeft in een officieel statement gereageerd op het ontslag van bondscoach Dean Gorré. De vijftigjarige oefenmeester werd vorige week plotsklaps aan de kant gezet door de Surinaamse voetbalbond.

Niet alleen Gorré, maar de gehele technische staf van de Natio werd om 'moverende redenen' weggestuurd. Later werd duidelijk dat de bond er andere voetbalinzichten dan Gorré op na hield en dat ook het salaris van Gorré en zijn staf een struikelblok zou zijn.

De spelersgroep van het nationale team is zeer verbaasd over de gang van zaken en heeft zelfs een officieel statement naar buiten gebracht. 'Wij hebben geschiedenis geschreven! En dat grotendeels door trainer Gorré en zijn stafleden. En dat moet voorop staan, ongeacht goed of slecht te hebben gepresteerd.'

De spelers spreken openlijk hun steun uit naar Gorré en zijn staf en veroordelen het ontslag. 'Wij willen heel duidelijk benadrukken dat er geen enkel overleg heeft plaatsgevonden of informatie is gedeeld met de spelersgroep wat dit betreft! De gehele selectie staat pal achter trainer Gorré!'

Onder leiding van Gorré wist Suriname zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor de Gold Cup. In de groepsfase eindigde Suriname vervolgens als derde, waardoor uitschakeling volgde.