Kane laat in statement van zich horen na ophef: 'Dat zou ik nooit doen'

Kane laat in statement van zich horen na ophef: 'Dat zou ik nooit doen'

06-08-2021 18:52 Laatste update: 19:57
17

Harry Kane heeft vrijdag een statement naar buiten gebracht. De 28-jarige spits baalt van de berichtgeving over het feit dat hij niet is komen opdagen bij de Tottenham Hotspur-training.

Door Engelse media en transferexpert Fabrizio Romano werd afgelopen week gemeld dat Kane de Tottenham-training heeft laten schieten. De 61-voudig international wordt gelinkt aan een overstap naar Manchester City en zou op die manier een transfer willen forceren.

Wedden

Meer odds

Op social media reageert Kane in een statement fel op dat nieuws. 'Bijna tien jaar geleden maakte ik mijn debuut voor Tottenham', schrijft hij. 'In al die jaren hebben jullie, de supporters, me volledig gesteund. Daarom doet het pijn om sommige berichten lezen van de laatste week te lezen, waarin getwijfeld wordt aan mijn professionaliteit."

'Ik wil het niet gedetailleerd hebben over de huidige situatie. Ik wil alleen wel duidelijk maken dat ik nooit weigerde om te trainen', gaat Kane verder. 'Dat zal ik ook nooit doen. Ik ga morgen, zoals gepland, weer terug naar de club. Ik zou nooit de relatie met de fans in gevaar brengen. Ze hebben me zó veel gesteund.'

Kane vindt naar verluidt dat hij een 'gentlemen's agreement' heeft met Tottenham over een vertrek deze zomer. De club uit Noord-Londen wil echter niet meewerken aan een exit van de aanvaller.