Van Bommel onderschat DFB Pokal-tegenstander niet: 'Helemaal niet het geval'

Van Bommel onderschat DFB Pokal-tegenstander niet: 'Helemaal niet het geval'

06-08-2021 19:35
35

Mark van Bommel weigert om SC Preußen Münster, de tegenstander van VfL Wolfsburg in de DFB Pokal, te onderschatten. De Nederlandse coach vertelt ook kort over de tegenvallende resultaten in de voorbereiding van die Wölfe.

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel vertelt Van Bommel dat hij en zijn ploeg Preußen Münster, dat uitkomt op het vierde niveau in Duitsland, niet onderschatten. "Dat is helemaal niet het geval. We vatten het niet licht op en hebben ons goed voorbereid", vertelt hij. "Het gebeurt wel eens dat een ploeg uit een lagere divisie een bekerduel wint. Je moet je dus altijd goed voorbereiden, maar ik maak me daar geen zorgen over."

Wedden

Meer odds

Van Bommel wordt ook gevraagd naar de matige oefenresulaten van Wolfsburg. Van de vijf duels in de voorbereiding, verloor zijn ploeg er vier. "Het is altijd moeilijk om daar iets over te zeggen", stelt de voormalig middenvelder. "Het is een ontwikkelingsproces, zowel bij mijn speelwijze als bij die van een andere coach. Dat kost tijd."

Het duel tussen Wolfsburg en Preußen Münster staat zaterdagmiddag op het programma. Een week later zit Van Bommel voor het eerst op de bank als trainer bij een Bundesliga-duel. Wolfsburg speelt dan in eigen huis tegen promovendus VfL Bochum.