Nijkamp vertrekt na twee jaar bij FC Cincinnati: 'Wil Gerard bedanken'

Nijkamp vertrekt na twee jaar bij FC Cincinnati: 'Wil Gerard bedanken'

06-08-2021 20:39
22

Gerard Nijkamp vertrekt na twee jaar als algemeen directeur bij het Amerikaanse FC Cincinatti. Hij keert per direct terug naar Nederland om meer tijd met zijn gezin door te brengen.

Nijkamp werd in 2019 aangesteld bij Cincinnati, dat hem op wist te halen bij PEC Zwolle. Beide partijen gaan 'in goed onderling overleg uit elkaar', zo laat de Major League Soccer-club weten. "Ik wil Gerard bedanken voor zijn toewijding bij FC Cincinnati", zegt president Jeff Berding. "Gerard was een key leader in de ontwikkeling van ons project. We waarderen zijn inzet van de afgelopen twee jaar en respecteren het besluit om terug naar zijn familie in Europa te gaan."

"Ik ben trots op de fundering die we met z'n allen hebben gelegd", zegt Nijkamp zelf. "Ik zal altijd dankbaar zijn richting de club. Ondanks dat dit een geweldige kans was, heb ik besloten om een functie te zoeken dichter bij mijn familie."

Nijkamp (51) was verantwoordelijk voor het aanstellen van Ron Jans, die na een paar maanden al vertrok na ophef omdat een opmerking van hem door spelers racistisch werd opgevat. Cincinnati staat momenteel tiende in de MLS.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s